Nieuws

Scholen gesloten vanwege het coronavirus

16-maart-2020

Beste ouders/verzorgers,

Gisteren heeft het kabinet aangekondigd dat alle scholen per vandaag gesloten worden vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Dat betekent dus ook dat de school van uw kind dicht is. De maatregel geldt voorlopig tot 6 april. Het is goed mogelijk dat deze periode verlengd wordt.

We begrijpen dat dit grote impact heeft op uw gezinssituatie. Misschien was het voor u moeilijk om op zo’n korte termijn opvang te organiseren. Alleen voor kinderen van ouders die werken in een sector die van vitaal belang is voor het draaiend houden van onze maatschappelijke structuren en de zorg, is de eigen school van uw kind de komende dagen geopend. Daar kiezen we bewust voor.

 Uw kind kan dan naar school komen. Wij vragen u om via mail, aan de directie van de school van uw zoon/dochter, te laten weten of u gebruik maakt van deze mogelijkheid.

NB: kinderen die gezondheidsklachten hebben van verkoudheid, koorts of hoesten mogen niet naar school komen.

U ontvangt via de school van uw zoon/dochter vandaag informatie over de mogelijkheden om thuis te werken aan schoolopdrachten. Dat gaat of via de digitale snelweg, of u wordt per gezin uitgenodigd om werkpakketjes op te halen. We geven zoveel als mogelijk aandacht aan alle kinderen. Zo ook voor onze achtste- groepers die richting de doorstroom-/eindtoets gaan.

Voorlopig worden alle overleggen opgeschort. Daarmee doen we recht aan de geest van de regeling sociale onthouding. Incidenteel kan hier, vanwege urgentie, een uitzondering op worden gemaakt.

Tijden van crisis brengen veel onzekerheid met zich mee. Een ideale oplossing bestaat niet. Maar samen kunnen we heel veel aan. Dank voor uw begrip!

Met vriendelijke groet,
Ronald Hendricx
Directeur-bestuurder a.i.