Nieuws

Circusdag

11-oktober-2019

Circusdag op de ONS!

Zowel directeur Beatrix van Maanen als intern begeleider Marja Bouwmeester vierden in de zomervakantie hun 40 jarig jubileum in het onderwijs. Alle reden voor een feest op de Oranje Nassauschool.

Op woensdag 9 oktober vierden de leerkrachten van de ONS met elkaar al een feestje, maar de volgende ochtend moest er al vroeg worden opgebouwd. Daarom was het team al om 07.30 uur aanwezig op school. De hele school werd omgetoverd tot een circusschool. In lokalen verschenen spiegels, schmink en rietjes om bellen mee te blazen. Ook werd er een heus goochellokaal ingericht, waar alle leerlingen twee goochelkunsten leerden. Buiten kwam een kleine piste en verschenen wave-boards, éénwielers en diverse balken en koorden om overheen te balanceren. Ook konden ze oefenen met jongleren.

Toen de kinderen om 08.30 uur op het schoolplein waren, wilden ze gelijk beginnen, zo uitnodigend zag het er uit. De ochtend bestond uit oefenen, oefenen en steeds beter worden in al die ingewikkelde activiteiten. Maar het bleek voor de kinderen geen probleem om op ballen te lopen, over een koord te balanceren of meerdere balletjes die door de lucht vlogen op te vangen, zelfs op de éénwielers werd gefietst. Alle kinderen bleken wel in één of meerdere activiteiten goed te zijn.

De dag eindigde met een presentatie van de kinderen voor de ouders. De kinderen lieten aan de ouders zien wat zij allemaal hadden geleerd. Daarna daagden zij hun ouders uit om hen na te doen. Dit leidde tot bijzondere taferelen. Maar vooral tot plezier!!

Er zijn deze dag heel veel foto's gemaakt. Een kleine selectie kunt u hier bekijken.
De andere foto's zijn op de pagina's van de groepen te zien!