Nieuws

Afronding van de kinderboekenweek

13-oktober-2017

Presentatie kinderboekenweek

Op vrijdagochtend 13 oktober hebben de onderbouw en de bovenbouw de kinderboekenweek op een feestelijke manier afgesloten. Voor de pauze was de onderbouw aan de beurt. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan! Groep blauw zong een mooi lied over ‘De Gruffalo’. Groep rood heeft het boek ‘We gaan op berenjacht’ uitgebeeld. Groep 3 speelde ‘Het Gruffalo toneelstuk. En groep 4 vertelde over hun ‘Spekkie en Sproet speurtocht’ in de Rijnsburgse bibliotheek. De kinderen hebben genoten van alle optredens. Na de pauze was groep 6 t/m 8 aan de beurt.
Groep 6 heeft  aan de hand van het boek ‘Rare geluiden’ een klein toneelstukje opgevoerd, waarbij de kinderen hun rol voorlazen. Het boek ‘Rare geluiden’ is een toneelleesboek over een oud huis in het bos. Niemand durft er in de buurt te komen. Niemand, behalve Bonnie. Zij moet en zal weten wat er aan de hand is ... Na het toneellezen werd er nog door vier meiden een dansje opgevoerd bij het liedje ‘Gruwelijk eng’ van ‘Kinderen voor Kinderen’.
Groep 7 heeft aan de hand van het boek ‘Geheugen kwijt’ een toneelstukje opgevoerd. Helemaal uit het hoofd speelde de kinderen hun rol met veel enthousiasme en kregen het publiek daarmee regelmatig aan het lachen.
In groep 8 hadden Danny en Linde zelf een heel spannend verhaal geschreven. Tijdens de prestentatie werden de verhalen door voorgelezen. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel te luisteren naar de spannende verhalen.

Hier kunt u de foto's van de leuke afsluiting bekijken.