Naar Hilversum


Aan het begin van het schooljaar hoorde groep 8 van de Oranje Nassauschool dat ze naar een uitzending van Zapplive mochten komen. De juffen hadden de groep aangemeld en na wat gesteggel over de juiste datum werd zaterdag 8 februari gekozen. Zapplive is een live televisieprogramma voor kinderen, waarbij het publiek veel betrokken wordt bij de uitzending.

Om 06.50 uur was het al druk in de Ruijterstraat, want om 07.00 uur zouden de auto’s richting Hilversum vertrekken. Om 08.00 uur waren alle kinderen in het gebouw waarin de televisiestudio zich bevond. De jassen werden opgehangen en de belangrijke brieven met goedkeuring om op televisie te komen werden uitgedeeld, de kinderen waren er klaar voor. Ze werden toegesproken door een medewerker van Zapplive, die de kinderen vertelde wat hen te wachten stond. Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat de kinderen het nog spannender vonden.

Om 08.45 uur mogen de kinderen naar binnen, de ouders en zelfs de 2 juffen mogen de studio niet in. Voor de begeleiders is er gelukkig koffie en thee, met zicht op diverse televisieschermen, zodat zij de livebeelden kunnen volgen. Als de kinderen in beeld zijn, wordt er door hen allemaal ook enthousiast gereageerd. Ook het thuisfront en de kinderen uit andere groepen zitten voor de buis, wat blijkt uit de vele Whats-appjes die de aanwezige ouders gekregen hebben over de kinderen die op het beeld te zien zijn. Geweldige betrokkenheid.

Ondertussen zijn de kinderen in de studio hard aan het werk. Er wordt een geldbedrag onthuld, waarbij een kind een cijfer mag vasthouden. Twee kinderen doen mee bij het maken van een TikTokfilmpje met een beroemde Nederlander. Bij de quiz petje op, petje af, komen een aantal kinderen tot bijna de finale. En als er vragen mogen worden gesteld om een presentator te onthullen, weten de Rijnsburgse kinderen wie het is. Aan het einde wordt ook nog lekker gedanst.

Twee uur nadat de kinderen de televisiestudio ingegaan waren, kwamen zij weer naar buiten. Met een handtekening van de presentatoren en een glimlach van oor tot oor. Zij hebben een geweldige ochtend met elkaar gehad.

Hier kunt u enkele foto's bekijken.